Koláčik pre dvoch z mletých orechov a strúhaného kokosu. Jednoduchý na prípravu, stačí ti vidlička a všetko krásne premiešaš.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Orechový trený koláč
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 50 min.
Ingrediencie
50 g zmäknutého masla
2 vajcia
50 g xylitolu (alebo kryštálového cukru)
60 g mletých mandlí
60 g mletých lieskovcov
30 g strúhaného kokosu
3 ČL kandizovanej pomarančovej kôry
rumová príchuť alebo rum
Cukrová poleva:
1 ČL citrónová šťava
4 – 6 PL cukru
voda
2 vajcia
50 g xylitolu (alebo kryštálového cukru)
60 g mletých mandlí
60 g mletých lieskovcov
30 g strúhaného kokosu
3 ČL kandizovanej pomarančovej kôry
rumová príchuť alebo rum
Cukrová poleva:
1 ČL citrónová šťava
4 – 6 PL cukru
voda
Postup prípravy
Všetko miešame vidličkou, netreba nám mixér. Zmäknuté maslo premiešame s cukrom, potom pridáme po jednom vajcia. Keš sa nám vajcia spoja s maslom, prisypeme mleté orechy a kokos, dobre premiešame. Na záver primiešame kandinzovanú pomarančovú kôru.
Cesto je tuhšie, tak ho nadávkujeme do silikónovej formy lyžičkou alebo stierkou. Forma stromčeka má približnú dĺžku cca 16cm a výšku 3cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C na spodku rúry približne 40 - 50 minút. Keďže cesto je z orechov, okraje sa budú pripekať. Koláč je upečený, keď stred praskne a cesto už nie je trasľavé. Môžeme skontrolovať aj špajlou. Potom vyberieme z rúry, necháme celkom vychladnúť a vyklopíme.
Cukor zmiešame s citrónovou šťavou a pridáme po lyžičke vody. Spravíme si hustú zmes, aby jemne stekala po koláčiku. Necháme zatuhnúť a máme hotové skvelé vianočné raňajky.