Šťavnatý, jemný koláč plný ovocia a tvarohu.

Šťavnatý, jemný koláč plný ovocia a tvarohu.
Pripravíme kysnuté cesto. Do teplej, nie horúcej vody nasypeme droždie a počkáme, či sa naštartuje. Cukor, soľ a múku zmiešame, pridáme jogurt, olej a vodu s droždím. Všetko premiešame na kompaktné cesto, nie veľmi tuhé. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme pomaly kysnúť v chladničke cez noc.
Uvaríme puding z mlieka, cukru a zlatého klasu a necháme ho prikrytý vychladnúť. Tvaroh zmiešame s vajíčkami a dvomi lyžicami cukru. Potom primiešame uvarený puding.
Veľký plech potrieme olejom a roztiahneme naň vykysnuté cesto. Na cesto dáme tvarohovú zmes a do nej povkladáme bobuľovité ovocie. Vrch posypeme posýpkou, ktorú sme spracovali zo studeného nastrúhaného masla, múky a cukru. Studenými a suchými rukami všetky tri ingrediencie rozmrvíme.
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 210 °C 50 - 60 minút. Skontrolujeme, či je cesto upečené aj v strede plechu. Krájame po vychladnutí.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.