Dezert som pripravila do veľkého koňakového pohára, ale množstvo je pre dvoch dospelých.
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Dezert som pripravila do veľkého koňakového pohára, ale množstvo je pre dvoch dospelých.
Ricottu rozdelíme na polovicu. Jednu časť zmiešame s ochuteným cukrom a druhú časť zas s krémom Lotus. 5 keksíkov rozlomíme na menšie časti a namočíme buď vsirupe (ak použijete domáci agátový alebo bazový sirup, deti budú mať pocit, že ste aj im uliali z alkoholu) alebo v likéri pre dospelých. Poukladáme ich na dno pohára a navrstvíme na ne vymiešaný Lotusový krém. Rozsypeme polovicu čučoriedok aprikryjeme ich citrónovou ricotttou. Na vrch vysypeme zvyšné čučoriedky a zastrčíme na ozdobu jeden celý keksík. Necháme pol hodinu vychladiť v chladničke a podávame.
TIP: Ovocnú časť ricotty môžete zmiešať aj s ovocným sirpom alebo rozmixovaným ovocím, či s instantným kakaom.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.