Palacinky nemusia byť vždy sladké. Kto ochutnal slané, tak vie, aké sú chutné.

Palacinky nemusia byť vždy sladké. Kto ochutnal slané, tak vie, aké sú chutné.
Najskôr pripravíme plnk. Vo väčšej panvici rozpálime olej, pridáme nasekanú cibuľku a restujeme do sklovita. Potom pridáme umyté, pokrájané šampiňóny, zľahka ich posolíme, okoreníme a restujeme kým nepustia šťavu, nezmenšia objem a šťava sa neodparí. Pridáme prelisovaný cesnak. Chvíľu podusíme a pridáme rozdrvený syr. Miešame kým sa syr trochu nerozpustí a potom odstavíme z plameňa. Ak treba dochutíme, zakryjeme pokrievkou a necháme odpočívať bokom.
Vyšľaháme mlieko s celými vajíčkami a soľou. Metličkou zapracujeme múku, až kým nedostaneme riedke palacinkové cesto. Upečieme palacinky. Plníme ich ešte za tepla. Najskôr položíme plátok syra a naň dáme za lyžicu šampiňónov a zabalíme ako obálku. Podávame s čerstvou zeleninou.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.