Palacinky nemusia byť vždy sladké. Kto ochutnal slané, tak vie, aké sú chutné.
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Palacinky nemusia byť vždy sladké. Kto ochutnal slané, tak vie, aké sú chutné.
Najskôr pripravíme plnk. Vo väčšej panvici rozpálime olej, pridáme nasekanú cibuľku a restujeme do sklovita. Potom pridáme umyté, pokrájané šampiňóny, zľahka ich posolíme, okoreníme a restujeme kým nepustia šťavu, nezmenšia objem a šťava sa neodparí. Pridáme prelisovaný cesnak. Chvíľu podusíme a pridáme rozdrvený syr. Miešame kým sa syr trochu nerozpustí a potom odstavíme z plameňa. Ak treba dochutíme, zakryjeme pokrievkou a necháme odpočívať bokom.
Vyšľaháme mlieko s celými vajíčkami a soľou. Metličkou zapracujeme múku, až kým nedostaneme riedke palacinkové cesto. Upečieme palacinky. Plníme ich ešte za tepla. Najskôr položíme plátok syra a naň dáme za lyžicu šampiňónov a zabalíme ako obálku. Podávame s čerstvou zeleninou.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.