2. Deň
Cesto cez noc zväčšilo svoj objem (2 - 3 x). Vyklopíme ho na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na veľký obdĺžnik.
Sušené ovocie scedíme a necháme ho odkvapkať. Potom ním rovnomerne posypeme cesto. Čokoládu nahrubo nasekáme a tiež ňou posypeme cesto, pridáme zvyšnú kandenzovanú kôru. Môžeme pridať aj orechy (mandle, lieskovce, pistácie...), ja som orechy nepridávala.
Teraz budeme cesto skladať ako lístkové. Najskôr na tretiny, potom na polovicu a znova na polovicu, kým z obdĺžnika neposkladáme štvorec. Rohy stiahneme do stredu tak, aby sme vytvorili bochník, ktorý vložíme do formy. Formu na panettone vytrieme olejom. Použila som formu na tortu o priemere cca 20 cm a nadstavila ju papierom na pečenie. Cesto prikryjeme utierkou a dáme na hodinku kysnúť do rúry vyhriatej na 50 °C. Potom ju vyberieme a necháme Ďalej kysnúť pri izbovej teplote ešte ďalšie 2 hodiny.