Toto nie je originálny taliansky recept. Je prispôsobený na potraviny, ktoré zvykneme používať.
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Toto nie je originálny taliansky recept. Je prispôsobený na potraviny, ktoré zvykneme používať.
Mandle je najlepšie namočiť do teplej vody aspoň na 30 minút. Potom ich z vody vyberieme a dáme do mixéra spolu s cesnakom a paradajkami.
Olej z paradajok môžeme použiť a priliať ho k zmesi, aby sa lepšie rozmixovala. Ak chceme jemnejšiu chuť, pridáme namiesto paradajkového oleja, panenský repkový olej.. Všetko rozmixujeme na jemnú pastu. Skladujeme vo fľaštičke v chladničke. Alebo ho môžeme nadávkovať do formičiek na ľad a uskladniť takto.
Pesto použijeme na prípravu cestovín, či paradajkových omáčok, alebo ako nátierku na opečenú hrianku.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.