Autor receptu
Kucharocka.sk
Pečená polievka z tekvice a jablka
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 50 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
3 jablká
1 maslová tekvica
1 l vývaru
olivový alebo tekvicový olej
soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, mletá škorica
zdobenie:
kokosová kyslá smotana
tekvicové semienka
1 maslová tekvica
1 l vývaru
olivový alebo tekvicový olej
soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, mletá škorica
zdobenie:
kokosová kyslá smotana
tekvicové semienka
Postup prípravy
Jablká aj tekvicu ošúpeme, pokrájame na menšie kocky, rozložíme na plech, pokvapkáme olejom a posolíme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C približne 30 minút, kým nie sú mäkké a dajú sa ľahko pomačkať.
Preložíme do hrnca, zalejeme vývarom. Možno nemusíme použiť celý 1 liter, záleží od veľkosti tekvice, prilievajte ho teda postupne. Povaríme asi 15 - 20 minút, potom rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Pridáme olivový alebo tekvicový olej asi tak 1 - 2 polievkové lyžice. Tekvicový olej použijeme ak chceme výraznejšiu tekvicovú chuť.
Naložíme do tanierov a dozdobíme kyslou smotanou a opraženými tekvicovými semienkami.