Pečené kura na zelenine

Ingrediencie

1 kura
6 mrkiev
500g ružičkového kelu
4 cibule
1 palička cesnaku
8 zemiakov
olej
tymián, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

Postup prípravy

Zeleninu nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Cesnak len rozoberieme na strúčiky a pridáme k zelenine. Kura na chrbte rozstrihneme, aby sme ho "narovnali". Takto rozprestrené sa lepšie prepečie. Potrieme ho olejom, osolíme a okoreníme. Posypeme rozmrveným tymiánom a všetko dobre vmasírujeme do mäsa. Všetko pridáme do pekáča a prikryjeme alobalom. pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C.

Po 30 minútach dáme dole alobal a popolievame mäso vlastnou šťavou. Pečieme ešte 20 - 30 minút, kým nie je koža chrumkavá a mäso sa ľahko neoddeľuje. Podávame s opečenou zeleninou a čerstvým miešaným šalátom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom