Pečený batát s tuniakom

Celkom jednoduché jedlo, keď nemáte na nič čas.

Ingrediencie

1 väčší batát
1 plechovka tuniaka v olivovom oleji
tekvicový olej, soľ, mleté čierne korenie, mleté čili papričky

Postup prípravy

Batát umyjeme a rozdelíme na štvrtiny. Dáme na menší plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme asi 30 minút, podľa veľkosti batátových kúskov

Keď sú batáty upečené, jemne ich rozpučíme vidličkou a polejeme tekvicovým olejom. Osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti. Tuniaka zlejeme z oleja a posypeme ním batáty. Natrháme listy ľadového šalátu a rýchly obed je hotový.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom