Pečený zemiak v šupke

Ingrediencie

4 ks veľkých zemiakov
100 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
150 g tvrdého syra
100 g šunky alebo slaninky

Postup prípravy

Zemiaky umyjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na asi 45 minút.

Keď budú zemiaky takmer upečené, vyberieme ich a odrežeme ich vrch. Ten rozmačkáme v miske spolu s ostatnou vydlabanou časťou zemiakov.

Do nej vmiešame jogurt, na drobno nakrájanú šunku či slaninku a polovicu nastrúhaného tvrdého syra.

Touto hmotou naplníme zemiak a pokryjeme ho zvyšným nastrúhaným zemiakom a dáme ešte asi na 15 minút zapiecť do rúry.

Podávame ozdobené kyslou smotanou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom