Autor receptu
Kucharocka.sk
Pečený zemiak v šupke
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
4 ks veľkých zemiakov
100 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
150 g tvrdého syra
100 g šunky alebo slaninky
100 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
150 g tvrdého syra
100 g šunky alebo slaninky
Postup prípravy
Zemiaky umyjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na asi 45 minút.
Keď budú zemiaky takmer upečené, vyberieme ich a odrežeme ich vrch. Ten rozmačkáme v miske spolu s ostatnou vydlabanou časťou zemiakov.
Do nej vmiešame jogurt, na drobno nakrájanú šunku či slaninku a polovicu nastrúhaného tvrdého syra.
Touto hmotou naplníme zemiak a pokryjeme ho zvyšným nastrúhaným zemiakom a dáme ešte asi na 15 minút zapiecť do rúry.
Podávame ozdobené kyslou smotanou.