Medvedí cesnak prináša veľa benefitov pre naše zdravie – lieči bolesť hlavy, poruchu trávenia a vylučovania, vysoký krvný tlak, vysokú hladinu cholesterolu, kašeľ, posilňuje imunitu, zlepšuje prietok krvi, má detoxikačné a protizápalové účinky…
Autor receptu
Kucharocka.sk
Pesto z medvedieho cesnaku
- Príprava: 10 min.
Ingrediencie
200 g medvedí cesnak
100 g píniové orechy alebo mandle
300 ml olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
100 g píniové orechy alebo mandle
300 ml olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Listy medvedieho cesnaku dobre umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Medvedí cesnak dáme do mixéra, pridáme orechy olivový olej a podľa chuti soľ a mleté čierne korenie. Všetko spolu dobre rozmixujeme.
Hotové pesto dáme do sklenenej uzatvárateľnej nádoby a skladujeme v chladničke. Do pesta môžete namiesto orechov pridať parmezán.