Pestrá miska s arašidmi

Ingrediencie

1 kuracie prso
1 vajce
1 hrsť arašidov
1 mrkva
1/2 menšej cvikly alebo zaváraná cvikla
150 g zmes kapusty a zeleného šalátu
šťava z citróna, olivový olej, mleté korenie štyroch farieb, granulovaný cesnak, vločky čili papričky, bazalka, alebo oregano
1 ČL tapiokovej múky, alebo iného škrobu

Postup prípravy

Pripravíme si marinádu na kuracie prsia. Šťavu z polovice citróna a asi 1 polievkovú lyžicu oleja zmiešame, pridáme soľ, mleté korenie, vločky čili papričiek a granulovaný cesnak. Dobre premiešame a pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia. Necháme odležať aspoň 20 minút.

Zatiaľ si pripravíme zeleninku. Nakrájame alebo nastrúhame na tenké slížiky mrkvu a kapustu. Mrkvu môžete aj naškrabať škrabkou na zeleninu, bude tenká a jemná. Zelený šalát nekrájame ale trháme. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posolíme. Chvíľu necháme zeleninu na veľkom plytkom tanieri, aby kapusta zmäkla. Potom ju vyžmýkame, a dochutíme korením. Naložíme na tanier, môžeme ju aj pomiešať, nemusí byť naaranžovaná ako na obrázku.

Rozohrejeme panvicu, potrieme olejom a pripravíme volské oko. Keď je hotové položíme ho na šalát. Panvicu vytrieme papierovou utierkou a nasucho na nej opražíme nasekané arašidy. Dávame na ne pozor, lebo rýchlo prihoria. Odložíme ich bokom a na tej istej panvici si pripravíme kuracie prsia.

Netreba pridávať olej, ten je už v marináde, len jednoducho poukladáme kúsky mäsa na panvicu a rýchlo opečieme z oboch strán. ak nám zostala marináda, vylejeme ju k mäsu a minútku povaríme. Mäsko dáme na tanier k zeleninke a posypeme ho opraženými arašidmi.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom