Autor receptu
Kucharocka.sk
Pikantná tekvicová polievka
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
100g mrkvy (3malé kúsky)
2 paličky stopkatého zeleru
1 cesnak
1 cibuľa
350g tekvica hokaido
1 hrsť červenej šošovice (cca 50g)
soľ, kurkuma, škorica, mletá čili paprička, kardamon, koriander, tekvicový olej, šťava z citrónu
2 paličky stopkatého zeleru
1 cesnak
1 cibuľa
350g tekvica hokaido
1 hrsť červenej šošovice (cca 50g)
soľ, kurkuma, škorica, mletá čili paprička, kardamon, koriander, tekvicový olej, šťava z citrónu
Postup prípravy
Všetky suroviny očistíme a dáme do hrnca.
Zalejeme vodou, pridáme korenie a soľ a povaríme prikryté pokrievkou cca 15 minút. Dĺžka varenia záleží od toho na aké veľké kusy zeleninu nakrájame.
Uvarenú polievku rozmixujeme a dochutíme pár kvapkami citróna.
Servírujeme v miske alebo hlbokom tanieri pokvapkané tekvicovým olejom. Môžeme jesť samotné, alebo s chlebíkom.