Pikantná tekvicová polievka

Ingrediencie

100g mrkvy (3malé kúsky)
2 paličky stopkatého zeleru
1 cesnak
1 cibuľa
350g tekvica hokaido
1 hrsť červenej šošovice (cca 50g)
soľ, kurkuma, škorica, mletá čili paprička, kardamon, koriander, tekvicový olej, šťava z citrónu

Postup prípravy

Všetky suroviny očistíme a dáme do hrnca.

Zalejeme vodou, pridáme korenie a soľ a povaríme prikryté pokrievkou cca 15 minút. Dĺžka varenia záleží od toho na aké veľké kusy zeleninu nakrájame.

Uvarenú polievku rozmixujeme a dochutíme pár kvapkami citróna.

Servírujeme v miske alebo hlbokom tanieri pokvapkané tekvicovým olejom. Môžeme jesť samotné, alebo s chlebíkom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom