Jemný, nadýchaný piškót, ktorý pečieš vo vodnom kúpeli a vďaka tomu je korpus šťavnatý a krehký.

Jemný, nadýchaný piškót, ktorý pečieš vo vodnom kúpeli a vďaka tomu je korpus šťavnatý a krehký.
V miske zmiešame mlieko s olejom, kým sa celkom nespoja. Pridáme 5 žĺtok a 1 celé vajce, keď je zmes kompaktná, pridáme múku a vmiešame ju do zmesi.
V druhej miske vyšľaháme bielka s cukrom do tuha. Najskôr prisypeme len 1/3 cukru, keď je zapracovaný prisypávame postupne zvyšný cukor, kým nie je pena tuhá. Primiešame bielka do zmesi zo žĺtok. Potom odlejeme 1/3 cesta do druhej misky a vmiešame do neho kakao. Do bieleho cesta vmiešame citrónovú šťavu.
Tortovú formu o prieme 20 cm vymažeme maslom a jemne vysypeme múkou. Na dno vylejeme kakaové cesto a na neho pomaly vylejeme citrónové cesto. Lejeme ho od kraja smerom k stredu, aby sme nevytlačili hnedé cesto na okraj. Tortovú formu vložíme do väčšieho plechu a vylejeme do neho vodu do výšky cca 1/3 tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C, dĺžka pečenia je 90 - 120 minút.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.