Sladučký dezert bez pečenia na Veľkú noc ako stvorený. Ak chcete šibačom spraviť radosť, tak ho prifarbite. Ale aj s s kakaom je chutný.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Piškótové pusinky
- Príprava: 60 min.
- Varenia: 5 min.
- Počet porcií: 20
Ingrediencie
3 bielky
180 g krupicového cukru
1 šťava z citróna
20 ks veľkých guľatých piškót
citrónová poleva Dr. Oetkar
cukrové trbleitky
holandksé kakao/ alebo čierne kakao
180 g krupicového cukru
1 šťava z citróna
20 ks veľkých guľatých piškót
citrónová poleva Dr. Oetkar
cukrové trbleitky
holandksé kakao/ alebo čierne kakao
Postup prípravy
Bielka s polovicou cukru šľaháme nad parou ručným šľahačom 5 minút. Ku koncu pridáme citrónovú šťavu. Potom bielka odstavíme z pary a prisypeme zvyšný cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.
Bielkový sneh naplníme do zdobiaceho vrecka a spravíme ním pusinky na piškóty. Necháme aspoň hodinu schnúť na suchom vzduchu, nie v chladničke. Potom si vymiešame cukrovú citrónovú polevu, zafarbíme ju a pusinky do nej namočíme. Posypeme cukrovými trblietkami a necháme zaschnúť.
V prípade čokoládových pusiniek, môžem spodok piškóty namočiť do roztopenej čokolády, na tanier alebo tácku si dáme potravinovú fóliu a na ňu položíme piškótku. Tanier dáme do mrazničky, aby čokoláda zatuhla. Potom prisypeme do bielkovej hmoty kakao podľa chuti (do polovice snehu som pridala 2 PL čierneho kakaa). Naplníme zdobiace vrecko a spravíme snehovú pusinku na piškótku. Kto chce, môže aj pusinku namočiť do horkej čokolády, ale mne sa páčila aj len takáto obyčajná.