Piškótové pusinky

Sladučký dezert bez pečenia na Veľkú noc ako stvorený. Ak chcete šibačom spraviť radosť, tak ho prifarbite. Ale aj s s kakaom je chutný.

Ingrediencie

3 bielky
180 g krupicového cukru
1 šťava z citróna
20 ks veľkých guľatých piškót
citrónová poleva Dr. Oetkar
cukrové trbleitky
holandksé kakao/ alebo čierne kakao

Postup prípravy

Bielka s polovicou cukru šľaháme nad parou ručným šľahačom 5 minút. Ku koncu pridáme citrónovú šťavu. Potom bielka odstavíme z pary a prisypeme zvyšný cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.

Bielkový sneh naplníme do zdobiaceho vrecka a spravíme ním pusinky na piškóty. Necháme aspoň hodinu schnúť na suchom vzduchu, nie v chladničke. Potom si vymiešame cukrovú citrónovú polevu, zafarbíme ju a pusinky do nej namočíme. Posypeme cukrovými trblietkami a necháme zaschnúť.

V prípade čokoládových pusiniek, môžem spodok piškóty namočiť do roztopenej čokolády, na tanier alebo tácku si dáme potravinovú fóliu a na ňu položíme piškótku. Tanier dáme do mrazničky, aby čokoláda zatuhla. Potom prisypeme do bielkovej hmoty kakao podľa chuti (do polovice snehu som pridala 2 PL čierneho kakaa). Naplníme zdobiace vrecko a spravíme snehovú pusinku na piškótku. Kto chce, môže aj pusinku namočiť do horkej čokolády, ale mne sa páčila aj len takáto obyčajná.

Podobné recepty

Chlebové pletence s párkom

Jednoduché keksíky

Buchtičky Tangzhong

Piškót vo vodnom kúpeli