Autor receptu
Kucharocka.sk
Plnená panenka
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
2 vajcia
150 g šampiónov
3 plátky veľkej šunky (požila som vidiecku šunku)
olej
mleté korenie
grilovacie korenie
Postup prípravy
Panenku nakrojíme pozdĺžne aby sme z nej spravili „placku“ posypeme korením a osolíme z oboch strán. Na Alobal natrieme 1 PL oleja, posypeme grilovacím korením a uložíme plátky šunky. Keďže je šunka väčšia doplní nám chýbajúce mäsko do rolády. Namiesto šunky môžete použiť aj prerastenú slaninku.
Panenku naplníme praženičkou zo šampiónov. Odporúčam hríby nakrájať na menšie kúsky a praženičku spraviť jemnejšiu, bude sa ešte piecť v rúre s mäsom.
Potom preklopíme jednu časť šunky cez mäso a druhým koncom ho jemne zatiahneme, tak aby sme šunku nepretrhli. Následne prevalíme šunku v alobale a s rukami „dotiahneme“ na pevno, zabalíme do alobalu ako balíček, aby sme mohli vrch alobalu otvoriť a roládu skontrolovať.
Dáme do plechu a podlejeme vodou, pečieme vo vyhriatej rúre na 210 stupňov 20 – 30 minút podľa veľkosti rolády.
Po upečení alobal rozbalíme a necháme pár minút odstáť. Nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a podávame s batátovo-zelerovými pusinkami, recept nájdete TU.