![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_20210901_183153_469-300x300.jpg)
Autor receptu
angelikaknotkova
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_20210923_103848_911-1024x878.jpg)
Plnená pekinská kapusta
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
listy pekinskej kapusty
✔️ vajcia
✔️ hladkú špaldovú múku
✔️ mlieko
✔️ soľ, koreniny
✔️ maslo alebo olivový olej
+ na plnku komu čo chutí 😏… ja som plnila dusenou šunkou, plátkovým syrom a opečenými šampiňónmi
✔️ vajcia
✔️ hladkú špaldovú múku
✔️ mlieko
✔️ soľ, koreniny
✔️ maslo alebo olivový olej
+ na plnku komu čo chutí 😏… ja som plnila dusenou šunkou, plátkovým syrom a opečenými šampiňónmi
Postup prípravy
Z listov kapusty vyrežeme hrubšiu časť / netreba celkom, vykrojila som do trojuholníka, len tú najhrubšiu časť.
Každý list naklepeme / ako mäso . Z vajíčka, múky a mlieka spravíme hustejšie cesto, osolíme, okoreníme. Cesto by malo byť hustejšie ako palacinkové. Každý list kapusty obalíme v múke.
Na panvicu dáme kúsok masla / alebo troška olivového oleja. V múke obalený list kapusty " obalíme" v ceste a opečieme z každej strany. Stačí opiecť krátko, pokiaľ nebude mať cesto zlatistú farbu.
Opečené listy naplníme podľa chuti. Ja som dala dusenú šunku, na to plátok syra a do stredu opečené šampiňóny.
Dobrú chuť 🙂