Jednoduché ale chutné pohostenie, nie len na Veľkonočné sviatky. Náplň môžete pripraviť podľa svojej chute. V tomto recepte nájdete pár inšpirácií.

Jednoduché ale chutné pohostenie, nie len na Veľkonočné sviatky. Náplň môžete pripraviť podľa svojej chute. V tomto recepte nájdete pár inšpirácií.
Vajíčka uvaríme na tvrdo a necháme vychladnúť. Po ošúpaní rozrežeme na polovicu a vyberieme žĺtka. Tie vymiešame s maslom na jemnú penu, osolíme a okoreníme. Takto nám vznikne základná plnka, ktorú dochutíme. Po dochutení ju vložíme do cukrárenského vrecka a naplníme bielkové polky. Na ozdobu môžeme použiť pažítku, či petržlenovú vňať.
𝗞𝗹𝗮𝘀𝗶𝗰𝗸𝗮́ 𝘇̌𝗹́𝘁𝗸𝗼𝘃𝗮́ 𝗽𝗹𝗻𝗸𝗮 - pridáme do plnky 3 PL horčice a asi 50 g taveného syru. Všetko dobre premiešame. Ak je potrebné dochutíme soľou a korením.
𝗟𝗼𝘀𝗼𝘀𝗼𝘃𝗮́ 𝗽𝗹𝗻𝗸𝗮 - 50 g údeného lososa rozmixujeme v mixéri na pastu a primiešame do základnej plnky. Dochutíme korením podľa potreby, Po naplnení vaječných bielok môžeme dozdobiť kaviárom.
𝗕𝗿𝘆𝗻𝗱𝘇𝗼𝘃𝗮́ 𝗽𝗹𝗻𝗸𝗮 - 50 g bryndze vmiešame do žĺtkovej peny, dochutíme mletou červenou paprikou a mletou rascou. Nakoniec zamiešame do plnky na drobno nakrájanú pažítku.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.