ღ Skvelé raňajky ღ
Autor receptu
Kucharocka.sk
Plnené volské oko
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 3
Ingrediencie
3 ks vajec
60 g šunky
6 cherry paradajky
6 ks čiernych olív
strúhaný syr, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, mletá chilli paprika
60 g šunky
6 cherry paradajky
6 ks čiernych olív
strúhaný syr, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, mletá chilli paprika
Postup prípravy
Pripravíme si tri zapekacie misky o priemere 10 cm. Vytrieme ich olejom. Nakrájame šunku na drobno a rozdelíme do misiek. Na šunku nasypeme trocha strúhaného syru.
Cherry paradajky prekrojíme na polovicu a tiež ich rozdelíme do misiek. Olivy nakrájame na krúžky a posypeme nimi šunku s paradajkami.
Znova nasypeme strúhaný syr a na neho opatrne rozbijeme vajíčko. Kto má rád tak okrem soli dá na vajíčko čierne korenie, prípadne mletú chilli papriku.
Zapekacie misky vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme približne 10 minút. Dĺžka pečenia závisí od toho ako veľmi chce mať volské oko prepečené.