![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_20210901_183153_469-300x300.jpg)
Autor receptu
angelikaknotkova
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_20210914_075130_768.jpg)
Plnené zemiakové placky
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 5
Ingrediencie
Na placky :
✔️ zemiaky 1 kg
✔️ vajcia 2 ks
✔️ polohrubá špaldová múka 150 g
✔️ cesnaková pasta 0,5 lyžičky
✔️ majoránka 1 lyžička
Plnka :
✔️ bacon 125 g
✔️ šampiňóny 200 g
✔️ petržlenová vňať 1 lyžica
✔️ kyslá smotana / biely grécky jogurt 4 lyžice
✔️ soľ,čierne korenie
+ olivový olej
✔️ zemiaky 1 kg
✔️ vajcia 2 ks
✔️ polohrubá špaldová múka 150 g
✔️ cesnaková pasta 0,5 lyžičky
✔️ majoránka 1 lyžička
Plnka :
✔️ bacon 125 g
✔️ šampiňóny 200 g
✔️ petržlenová vňať 1 lyžica
✔️ kyslá smotana / biely grécky jogurt 4 lyžice
✔️ soľ,čierne korenie
+ olivový olej
Postup prípravy
Zemiaky nastrúhame. Pridáme vajcia , múku / uvedené množstvo múky je orientačné,závisí od typu zemiakov koľko múky pojmú.Osoľte,okoreňte,pridajte cesnakovú pastu,majoránku.Dobre premiešajte.
Bacon opečieme a pridáme nakrájané šampiňóny.Okoreníme čiernym korením podľa chuti,pridáme petržlenovú vňať a popečieme.
Zo zemiakového cesta upečieme na panvici väčšie placky.Pri prvej placke som dala do panvice olej,pri ďalších plackách už nie.
Keď máme všetky placky upečené,pridáme k šampiňónom a slanine kyslú smotanu / alebo grécky jogurt, petržlenovú vňať, dochutíme . Hotovou zmesou potrieme placky a pevne stočíme.
Dobrú chuť 🙂.