Autor receptu
Kucharocka.sk
Plnený batát na sladko
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
1 stredne veľký batát
½ banánu
1 ČL medu
½ hrste sušeného ovocia (moruša, brusnice…)
1 PL jogurtu alebo kyslej smotany
škorica, kardamon
½ banánu
1 ČL medu
½ hrste sušeného ovocia (moruša, brusnice…)
1 PL jogurtu alebo kyslej smotany
škorica, kardamon
Postup prípravy
Batát umyjeme a vidličkou poprepichujeme. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a necháme v nej batát piecť približne 30 minút. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti a tvaru batátu. ak je batát viac guľatý, potrebuje viac času, aby sa dobre prepiekov aj v strede.
Či je upečený, zistíme to aj rukou, je podstatne mäkší a ľahšie stlačiteľný. Vyberieme z rúry a vrch zemiaka odrežeme. Vydlabeme vnútro a zmiešame ho s jogurtoum a medom.
Dochutíme škoricou, ko má rád pikantnejšie, môže pridať mletý kardamon. Batát naplníme a navrch poukladáme nakrájaný banán a posypeme sušeným ovocím podľa nášho výberu.