ღ Bezlepkový recept s použitím makovej múky ღ
Nezľaknite sa tmavej farby, ak zmeníte pomer múk, budú muffiny svetlejšie.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Plnený makový muffin
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
120 g makovej múky
50 g bezlepkovej múky na koláč (Liana cake )
4 PL medu
4 vajcia
štipka jedlej sódy
1 dl olivový olejň1 cottage cheese
ríbezľový džem
50 g bezlepkovej múky na koláč (Liana cake )
4 PL medu
4 vajcia
štipka jedlej sódy
1 dl olivový olejň1 cottage cheese
ríbezľový džem
Postup prípravy
Najskôr zmiešame všetky sypké suroviny: obe múky, jedlú sódu. V druhej miske zmiešame vajíčka s medom a cottage cheesom. Potom pomaly vmiešame sypké suroviny do tekutých. Dajte pozor na makovú múku, je veľmi savá, ak sa vám bude zdať cesto príliš hutné, pridajte pár lyžíc mlieka.
Muffinové formy vymastite, ak sú z nepriľnavého materiálu nemusíte. Najskôr naplňte len polovicu formičky. Potom na cesto dajte približne 1 čajovú lyžičku džemu a na vrch zas lyžicu makového cesta.
Muffiny pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 -20 minút, záleží od veľkosti formičiek. Po upečení necháme muffiny celkom vychladnúť, džem vo vnútri je dlho horúci a môžeme sa popáliť. ヅ