![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2020/12/Pokusenie-cokoholika-1024x768.jpg)
Pokušenie čokoholika
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 60 min.
- Počet porcií: 8
Ingrediencie
Korpus:
2,5hrnčeka nasekaných mandlí
2PL medu
1 vajíčko
1/2 hrnčeka kokosového oleja
štipka mletého kardamonu, muškátový orech.
Plnka:
200g horkej čokolády 52%
50 g horkej čokolády 75%
1 konzerva kokosového mlieka
2,5hrnčeka nasekaných mandlí
2PL medu
1 vajíčko
1/2 hrnčeka kokosového oleja
štipka mletého kardamonu, muškátový orech.
Plnka:
200g horkej čokolády 52%
50 g horkej čokolády 75%
1 konzerva kokosového mlieka
Postup prípravy
Suroviny na korpus zmiešame a vytvoríme kompaktnú hmotu. Vytlačíme do tortovej formy s priemerom 30 cm a pečieme 15 min na 170 stupňoch.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame ju s kokosovým mliekom. Kto má rád môže pridať trochu brezového cukru, ale čokoholik ocení horkú čokoládu.
Náplň vylejeme na vychladnutý korpus a dáme chladiť do chladničky aspoň na hodinu, ideálne cez noc.
Servírujeme samotné alebo posypané čerstvým ovocím.