bezlepkový a bezlaktózový recept

bezlepkový a bezlaktózový recept
Slnečnicové semienka rozdrvíme na drobno a v miske zmiešame z múkou. Osolíme a okoreníme. Pridáme kvalitný olej, vajcia aj jogurt, či smotanu. Všetko premiešame vidličkou.
Pečieme v tortovej forme ( ø 19 cm) vo vyhriatej rúre na 190 stupňov asi 40 minút. Či je chlebový korpus hotový skúsime špáratkom. Ak ho z korpusu vytiahneme suché, korpus je upečený.
Po vychladnutí korpus zrežeme, aby nebol vyšší ako 2 cm, prípadne vyrovnáme povrch. Údeného lososa rozmixujeme na pastu a zmiešame s kyslou smotanou. Ochutíme soľou a mletým korením. Natrieme na korpus, približne na výšku 1 cm.
Olivy rozrežeme na polovice a tiež ich dáme na korpus, aby vytvorili chýbajúce čísla na ciferníku. Z avokáda vytvarujeme ručičky hodín.
Okraj posypeme čiernym sezamom a polnočné lososové hodiny sú pripravené k podávaniu. Ak ich necháte aspoň hodinku v chladničke, pena sa lepšie vsiakne do korpusu.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.