bezlepkový a bezlaktózový recept
Autor receptu
Kucharocka.sk
Polnočné lososové hodiny
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 40 min.
Ingrediencie
Lososová pena:
100 g údeného losos
200 g kyslá smotana kokosová
Korpus:
60 g slnečnicové semienka
150 g chlebovej bezlepkovej múky
3 vajcia
3 PL oleja
1 ČL sóda bikarbóna
150 g bezlaktózový jogurt alebo smotana
soľ, mleté čierne korenie
Na ozdobenie:
avokádo, červená paprika, olivy. čierny sezam
100 g údeného losos
200 g kyslá smotana kokosová
Korpus:
60 g slnečnicové semienka
150 g chlebovej bezlepkovej múky
3 vajcia
3 PL oleja
1 ČL sóda bikarbóna
150 g bezlaktózový jogurt alebo smotana
soľ, mleté čierne korenie
Na ozdobenie:
avokádo, červená paprika, olivy. čierny sezam
Postup prípravy
Slnečnicové semienka rozdrvíme na drobno a v miske zmiešame z múkou. Osolíme a okoreníme. Pridáme kvalitný olej, vajcia aj jogurt, či smotanu. Všetko premiešame vidličkou.
Pečieme v tortovej forme ( ø 19 cm) vo vyhriatej rúre na 190 stupňov asi 40 minút. Či je chlebový korpus hotový skúsime špáratkom. Ak ho z korpusu vytiahneme suché, korpus je upečený.
Po vychladnutí korpus zrežeme, aby nebol vyšší ako 2 cm, prípadne vyrovnáme povrch. Údeného lososa rozmixujeme na pastu a zmiešame s kyslou smotanou. Ochutíme soľou a mletým korením. Natrieme na korpus, približne na výšku 1 cm.
Olivy rozrežeme na polovice a tiež ich dáme na korpus, aby vytvorili chýbajúce čísla na ciferníku. Z avokáda vytvarujeme ručičky hodín.
Okraj posypeme čiernym sezamom a polnočné lososové hodiny sú pripravené k podávaniu. Ak ich necháte aspoň hodinku v chladničke, pena sa lepšie vsiakne do korpusu.