Koláčik môžete upiecť aj ako bábovku, bez čokoládovej polevy, alebo kľudne aj s cukrovou polevou.

Koláčik môžete upiecť aj ako bábovku, bez čokoládovej polevy, alebo kľudne aj s cukrovou polevou.
Celé vajcia šľaháme s cukrom do peny. Potom pomaly prilejeme olej. Zmiešame múku so sódou bikarbónou a postupne primiešame k vajíčkam. Na záver primiešame pomarančový likér a kandizovanú kôru pomaranča.
Tortovú formu vytrieme olejom a vysypeme múkou. Potom do nej vylejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 40 - 50 minút do zlatista.
Čokoládu a kokosový olej roztopíme vo vodnom kúpeli, primiešame pomarančovú šťavu. Potom polevou polejeme koláč, keď vychladne.
Druhá možnosť je bez čokoládová. Len vytlačíme pomaranč a pridáme med. Povaríme, kým sirup jemne nezhustne a ešte teplý koláč ním potrieme, aby koláč dobre nasiakol. Podávame po vychladnutí.
TIP: Môžete použiť aj pomarančový sirup a po vychladnutí koláč poliať čokoládou. Určite nič nepokazíte!
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.