Jednoduché, chutné jedlo, ktoré chutí veľkým aj malým.

Jednoduché, chutné jedlo, ktoré chutí veľkým aj malým.
Zemiaky umyjeme a dáme variť v šupke. Po uvarení ich scedíme a odložíme bokom. Slaninku nakrájame na pásiky alebo kocky a jemne opražíme na panvici. Keď je hotová odložíme ju bokom a vo vytopenej slaninke opražíme zemiaky. Môžeme ich nechať v šupke alebo ošúpať. Necháme ich v celku a jemne ich pritlačíme - popučíme, aby sme vytvorili rovnú plochu a tá sa pekne opiekla do chrumkava z oboch strán.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a opražíme do zlatista na masti v druhej panvici. Pridáme cukor a necháme ju skaramelizovať. Potom na ňu pridáme vymačkanú kyslú kapustu a premiešame. Dochutíme soľou, korením a rascou.
Nakoniec ku kapuste pridáme zemiaky so slaninkou a premiešame, aby zemiaky nasiakli chuť kapusty. Podávame s dobre vychladeným pivkom.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.