Pudingové trojuholníčky

Stačí ti lístkové cesto a puding, hneď máš skvelý dezert na svete!

Ingrediencie

500 g lístkové cesto
3 PL kokosového cukru
4-5 PL plátkov mandlí
1 žĺtok na potretie
Puding:
1 zlatý klas
250 ml mlieka
3 PL cukru/xylitolu
10-15 g horkej čokolády

Postup prípravy

Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik o hrúbke cca 3-4 mm a rozkrojíme ho na 12 rovnakých štvorcov. Každý štvorec preložíme tak, aby vznikol trojuholník. Jeho vrch potrieme žĺtkom, posypeme kokosovým cukrom a plátkami mandlí. Poukladáme trojuholníky na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C do zlatista (cca 15 minút).

Puding pripravíme podľa návodu na obale. Mlieko zmiešame so zlatým klasom, pridáme cukor a za stáleho miešania varíme, kým zmes nezhustne. Keď vypneme oheň, pridáme kúsky čokolády a dobre rozmiešame. Puding necháme vychladnúť. Potom ním naplníme zdobiace cukrárske vrecko a naplníme trojuholníky. Vychladnutý trojuholník v strede s prstom jemne stlačíme, aby sa oddelili pláty cesta. Do vzniknutej medzery nastriekame puding a môžeme podávať.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom