Jednoduchý dezert s príchuťou espressa. Jemne pripomína tiramisu
Autor receptu
Kucharocka.sk
Ricottka s mokka krémom
- Príprava: 20 min.
Ingrediencie
Korpus:
1/2 hrnčeka datlovej pasty
1/2 hrnčeka kokosovej múky
1/2 hrnčeka arašidovej múky
1 PL arašidového masla
1 PL kokosového oleja
Krém:
250 g ricotty
100 g bielej čokolády
Mokka krém:
4 ČL instantnej kávy
1/2 hrnčeka cukru
1/2 hrnčeka ľadovej vody
1/2 hrnčeka datlovej pasty
1/2 hrnčeka kokosovej múky
1/2 hrnčeka arašidovej múky
1 PL arašidového masla
1 PL kokosového oleja
Krém:
250 g ricotty
100 g bielej čokolády
Mokka krém:
4 ČL instantnej kávy
1/2 hrnčeka cukru
1/2 hrnčeka ľadovej vody
Postup prípravy
Datlovú pastu, múky, maslo a olej dáme do mixéra a zmixujeme, kým sa všetko nezlepí dokopy. Zmes má byť jemne lepivá a nie sypká. Natlačíme ju na dno tortovej formy o priemere 19 cm a necháme chladiť v chladničke.
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s ricottou. Potom zmes navrstvíme na stuhnutý korpus a necháme zas chladiť v chladničke aspoň 15 minút.
Mokka krémy pripravíme pred podávaním. Ak ho pripravíme skôr, pena spadne a je potreba znova ho vyšľahať. Všetky ingrediencie na mokka krém vyšľaháme ručným šľahačom na najvyšších otáčkach. Šľaháme pár minút, kým pena nie je pevná a nevytvára "špičky" na šľahacích metličkách. Potom ju naservírujeme na jednotlivé porcie dezertu a podávame.