Tieto jednoduché keksíky si môžete pripraviť aj ako piškótiky.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Ružové keksíky ღ
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 15 min.
Ingrediencie
250 g Mix C – Mix Pâtisserie
125 g mletých mandlí
70 g brezového cukor
200 g maslo
2 vajce
1 ČL sóda bikarbóna
1 ČL vanilková pasta
1 ČL citrónová kôra
Cukrový ľad:
150 g práškový cukor
šťava z 1 citróna
potravinárske červené farbivo
125 g mletých mandlí
70 g brezového cukor
200 g maslo
2 vajce
1 ČL sóda bikarbóna
1 ČL vanilková pasta
1 ČL citrónová kôra
Cukrový ľad:
150 g práškový cukor
šťava z 1 citróna
potravinárske červené farbivo
Postup prípravy
Všetky sypké suroviny zmiešame v miske a potom do nich primiešame vajíčka a na kocky nakrájané zmäknuté maslo. Cesto rozmrvíme a hnetieme, kým sa nespojí. Potom ho prikryjeme a necháme oddýchnuť 10 minút.
Cesto vyvaľkáme asi na 3 mm hrúbku a vykrajujeme srdiečka. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút. Keď srdiečka upečieme, necháme ich dobre vychladnúť. Keď sú teplé, sú krehké a môžu sa ľahko polámať.
Kým srdiečka pečieme, pripravíme si citrónový ľad. Zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou. rozdelíme na polovicu a jednu zafarbíme potravinárskou farbou na ružovo. Potom už len upečené srdiečka ozdobíme podľa fantázie.