Rýchly recept, ktorý pripravíme v jednom hrnci. Ideálne na prípravu v bubline, keď pracujeme z domu, staráme sa o školopovinné dieťa a zároveň chystáme obed.

Rýchly recept, ktorý pripravíme v jednom hrnci. Ideálne na prípravu v bubline, keď pracujeme z domu, staráme sa o školopovinné dieťa a zároveň chystáme obed.
Rúru dáme vyhriať na 220 stupňov. Vyberieme filety z mrazničky a opláchneme ich v teplej vode. Namočíme rybku v citrónovej šťave, osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Očistíme a nakrájame zemiaky a dáme variť so soľou. Potom nakrájame nadrobno cibuľu a opražíme na panvici s kovovou rúčkou. Pridáme na ňu mrazenú zeleninu. Prikryjeme pokrievkou.
Zatiaľ nakrájame asi polovicu póru. Nezáleží na tom, či použijete bielu časť alebo zelenú, obe sú chutné. Nasypeme na zeleninu a pridáme filety rýb. Necháme ich zatiahnuť z každej strany, približne tak po 2 - 3 minútach, podľa hrúbky filiet. Naozaj netreba dlho, ešte sa budú tepelne upravovať.
Potom v malom zaváracom poháriku zmiešame polotovar - polievku do hrnčeka s deci vody a vylejeme na zmes v panvici. Zemiaky nahrubo rozmačkáme a ak treba dochutíme a pridáme za lyžicu masla. Následne ich len tak pohádžeme na rybu a zeleninu v panvici. Ak nemáme panvicu s kovovou rúčkou, tak zmes presypte do zapekacej misky až potom na ňu dajte zemiaky.
Teraz dáme pripravenú zmes do rúry. Pečieme 30 minút a potom zmeníme funkciu na teplovzdušné pečenie alebo na gril ešte na 10 - 15 minút, aby sa vršky zemiakov jemne pripiekli. Keď je koláč upečený, necháme ho chvíľu vychladnúť a podávame.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.