Tip na prílohu, ak ešte neviete akú dnes spravíte 🙂. Rýchly zemiakový šalát, robila som ho z nových zemiakov.
Namiesto tatárskej omáčky môžete použiť aj biely grécky jogurt a dochutiť.

Tip na prílohu, ak ešte neviete akú dnes spravíte 🙂. Rýchly zemiakový šalát, robila som ho z nových zemiakov.
Namiesto tatárskej omáčky môžete použiť aj biely grécky jogurt a dochutiť.
Zemiaky aj so šupkou uvaríme, menšie v celku, väčšie rozkrojíme na polovice / štvrtiny. Nevaríme ich celkom do mäkka.
Kým sa zemiaky varia,v miske vymiešame kyslú smotanu,tatársku omáčku,strúhaný syr.Pridáme citrónovú šťavu,1 lyžicu olivového oleja,osolíme,okoreníme.
Uvarené zemiaky scedíme. Scedené zemiaky opečieme do mäkka na troške olivového oleja.
Hotové zemiaky osolíme,okoreníme a ešte teplé premiešame s omáčkou ktorú sme si pripravili.Posypeme nakrájanou cibuľkou / sekanou petržlenovou vňaťou... Podľa chuti.
Podávame teplé...ale chutia aj studené. Dobrú chuť 🙂
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.