Sendvič Monte Cristo je sendvič so šunkou a syrom obalený vo vajci a potom opražený. Amaričania sa inšpirovali francúzskym sendvičom croque-monsieur, ktorý bol prvýkrát podávaný v kaviarni v Paríži v 10-tych rokoch 19. storočia.
Nuž, ale má niečo spoločné aj s našim chlebom vo vajíčku, však? ㋡
Autor receptu
Kucharocka.sk
Sendvič Monte Cristo
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 7 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
2 krajce chleba
1 ČL majonézy
1 ČL horčice
2 plátky varenej šunky
2 plátky morčacej údenej šunky
2 plátky švajčiarského syra
1 vajce
3 PL mlieka
1 ČL majonézy
1 ČL horčice
2 plátky varenej šunky
2 plátky morčacej údenej šunky
2 plátky švajčiarského syra
1 vajce
3 PL mlieka
Postup prípravy
Krajce chleba natrieme z jednej strany majonézou a horčicou. Pridáme plátok syra, potom obe šunky a zas plátok syra. Nakoniec prikryjeme druhým krajcom chleba.
Vajce a mlieko zmiešame vidličkou v hlbokom tanieri. Pripravený senvič opatrne obalíme vo vajci. Ak máme strach, že sa nám sendvič rozpadne, prepichneme ho špáradlami.
Sendvič opečenie na kvapke oleja z oboch strán do hneda. Sendvič podávame ešte teplý, keď je syr roztečený a ťahavý.