Sendvič s omeletou

Ingrediencie

2 krajce celozrnného chleba
1 vajce
1PL kyslej smotany
1 paradajku
½ avokáda
žeruchové výhonky, baby špenát, citrónová šťava
olej, soľ, mleté čierne korenie, mleté čili papričky

Postup prípravy

Rozohrejeme malú panvičku. Najskôr nasucho na ňom opečieme krajce chleba z každej strany. Potom do nej prilejeme pár kvapiek oleja. Vajce vymiešame s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a spravíme z neho mini omeletku.

Paradajku a avokádo nakrájame na plátky. Chlebík z jednej strany pokvapkáme olivovým olejom a poukladáme naň najskôr baby špenát, alebo iný zelený šalát. Potom avokádo, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme ho.

Na avokádo dáme plátky paradajok a následne mini omeletku. Omeletku posypeme výhonkami žeruchy a priklopíme druhým krajcom. Kto má rád, môže pridať bylinkový dresing.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom