Rýchle pripravená chuťovka z lístkového cesta.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Slaná roláda
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 20 min.
Ingrediencie
1 lístkové cesto
50 g feta syru
50 g ricotty
1 vajce
50g údeného mäsa
na potretie 1 vajíčko a cca 5 g feta syru
50 g feta syru
50 g ricotty
1 vajce
50g údeného mäsa
na potretie 1 vajíčko a cca 5 g feta syru
Postup prípravy
Feta syr, ricottu a vajíčko rozmixujeme na kompaktnú hmotu. Ak máte radi slanšie, pokojne pridajte ešte 10 g feta syru. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a syrovú zmes natrieme na strednú tretinu obdĺžnika. Potom na ňu poukladáme na kocky nakrájané mäsko. Môžeme pridať aj olivy, kto má rád.
Potom prikryjeme plnku jednou tretinou cesta a potrieme ju rozšľahaným vajíčkom. Poslednú tretinu potrieme tiež vajíčkom a posypeme nastrúhaným feta syrom. Potom ju narežeme na párny počet pásikov. Dva pásiky vždy zlepíme k sebe lícom a opatrne stočíme, aby z nich nevypadol syr. Takto stočený pásik preložíme cez roládu. Takto postupujeme, kým všetky pásiky nie sú stočené. Ak nám vypadal syr, posypeme ním vrch rolády.
Roládu preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C približne 20 - 30 minút. Necháme ju dobre vychladnúť a až potom ju krájame.