
Autor receptu
Kucharocka.sk

Slepačí vývar s krupicovými knedličkami
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 90 min.
- Počet porcií: 8
Ingrediencie
1/2 ks sliepka
1 ks pór
4 ks mrkva
2 ks petržlen
1 ks feferónka
rozmarín
tymian
soľ
petržlenová vňať
Knedličky:
100 g krupice
1 vajce
1 PL posekanej petržlenovej vňate
1 PL masla
soľ podľa chuti
250 ml vody
1 ks pór
4 ks mrkva
2 ks petržlen
1 ks feferónka
rozmarín
tymian
soľ
petržlenová vňať
Knedličky:
100 g krupice
1 vajce
1 PL posekanej petržlenovej vňate
1 PL masla
soľ podľa chuti
250 ml vody
Postup prípravy
Sliepku dáme do studenej vody a pridáme zvyšnú zeleninu. V hrnci varíme 60 - 90minút, kým nie je zelenina a mäso mäkké a zbierame penu, ak sa vytvorí. Ak varíme v tlakovom hrnci, postačuje 30 minút.
Nakoniec zvaríme knedličky, posypeme petržlenovou vňaťou a posolíme.
Knedličky: Do hrnca dáme vodu, pridáme soľ, maslo a necháme zovrieť. Do vody za stáleho miešania pridávame krupicu a varíme do zhustnutia. Kašu odstavíme, pridáme petržlenovú vňať a na záver vajce. Z masy pomocou dvoch lyžíc formujeme knedličky a dávame do vriacej polievky pred dovarením.