Slivkový džem s príchuťou čokoládovej nutelly. Chutný na vianočku, či len tak na maškrtenie.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Slivková nutella
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 40 min.
Ingrediencie
2,5 kg zrelých sliviek
1,5 kg kryš. cukru
2 Gelfix (3:1)
500 g horkej čokolády
3 – 5 PL holandského kakaa
2 ČL vanilkovej pasty
1,5 kg kryš. cukru
2 Gelfix (3:1)
500 g horkej čokolády
3 – 5 PL holandského kakaa
2 ČL vanilkovej pasty
Postup prípravy
Slivky vykôstkujeme a dáme variť. Keď vznikne kašovitá hmota pridáme čokoládu,kakao, vanilku, Prevaríme a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť a rozmixujeme. Dáme opäť variť.
Pripravíme Gelfix podľa návodu (pozor je viac cukru ako vnávode), vmiešame ho do slivkovej hmoty. Varíme podľa návodu Gelfixu. Po prevarení plníme do čistých pohárov a sterilizujeme 15 min. pri 80°C.
TIP: Ak pridáte štipku metej škorice, či kardamonu, hneď bude mať nutella vianočný nádych.