Slivkový džem s príchuťou čokoládovej nutelly. Chutný na vianočku, či len tak na maškrtenie.
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Slivkový džem s príchuťou čokoládovej nutelly. Chutný na vianočku, či len tak na maškrtenie.
Slivky vykôstkujeme a dáme variť. Keď vznikne kašovitá hmota pridáme čokoládu,kakao, vanilku, Prevaríme a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť a rozmixujeme. Dáme opäť variť.
Pripravíme Gelfix podľa návodu (pozor je viac cukru ako vnávode), vmiešame ho do slivkovej hmoty. Varíme podľa návodu Gelfixu. Po prevarení plníme do čistých pohárov a sterilizujeme 15 min. pri 80°C.
TIP: Ak pridáte štipku metej škorice, či kardamonu, hneď bude mať nutella vianočný nádych.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.