Alternaíva k rizotu je quinoto, Kombináciou quinoi a červenaj šošovice dostaneme jedlo plné vlákniny a bielkovín.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Šošovicové quinoto so šampiňónmi
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 2
Ingrediencie
1/2 hrnčeka quinoa
1/2 hrnčeka červenej šošovice
1 červená cibuľa
150 g šampiňónov
5 ks sušených paradajok v oleji
1 hrsť klíčkov (hráškových)
1 PL kokosový olej
soľ, mleté čierne korenie
1/2 hrnčeka červenej šošovice
1 červená cibuľa
150 g šampiňónov
5 ks sušených paradajok v oleji
1 hrsť klíčkov (hráškových)
1 PL kokosový olej
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
V jednom hrnci uvaríme quinou v osolenej vode. Varíme približne 10 - 15 minút. Ak máte červenú quinou tak minimálne 15 minút. V druhom hrnci uvaríme šošovicu, tiež v osolenej vode, približne 10 minút. Dáme pozor, aby sme ju neprevarili na kašu.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Podusíme na kokosovom oleji. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny (môžu byť aj väčšie kúsky). Osolíme a okoreníme, pár minút podusíme pod pokrievkou. Netreba dlho cca 3 - 5 minút, záleží od veľkosti kúkov.
Quinou zmiešame s červenou šošovicou a naložíme na tanier. Pridáme na pásiky pokrájané sušené paradajky, podusené šampiňóny a posypeme klíčkami.
TIP: Quinoto chutí aj s čerstvými paradajkami. Prípadne ich môžete pridať k šampiňónom a dve minúty spolu podusiť.