Grécke souvlaki môžete pripravovať z bravčového alebo jahňacieho mäsa.

Grécke souvlaki môžete pripravovať z bravčového alebo jahňacieho mäsa.
Zmiešame pretlačené strúčiky cesnaku, kôru z 1/2 citróna, nasekaný rozmarín a mletú červenú papriku. Pridáme olivový olej a dochutíme soľou a čiernym korením. Bravčové mäso nakrájame na kocky a vložíme do marinády, dobre premiešame a prikryjeme fóliou. Mäso necháme v chladničke marinovať celú noc. Čím dlhšie mäso stojí namočené, tým lepšia bude jeho chuť.
Marinované mäso napichneme na drevené špajdle. Opekáme ho zo všetkých strán na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Opečené špízy podlejeme vínom. Potom ich preložíme do zapekacej misy, prelejeme výpekom a môžeme podliať ešte trochou vína. Zakryjeme alobalom a dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 30 minút. Krátko pred dopečením alobal odstránime.
Podávame s tzatziky a pita bredom.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.