![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Autor receptu
Kucharocka.sk
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2021/02/Cokolada-1024x724.png)
Španielska čokoláda
- Príprava: 5 min.
- Varenia: 10 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
100g horkej čokolády 75%
200ml mlieka
½ ČL mletej škorice
1 ČL cukru
1 žĺtok
200ml mlieka
½ ČL mletej škorice
1 ČL cukru
1 žĺtok
Postup prípravy
Čokoládu nalámeme na malé kúsky, prípadne nahrubo nastrúhame do mlieka, ktoré postupne zohrievame. Miešame, kým sa čokoláda neroztopí. Žĺtok vymiešame s cukrom do svetlej peny a opatrne vmiešame do mierne vychladnutého čokoládového mlieka. Pridáme mletú škoricu a podávame.