Začína sezóny šparglí. Najlepšie sú, keď ich príprava je najjednoduchšia.

Začína sezóny šparglí. Najlepšie sú, keď ich príprava je najjednoduchšia.
Špargľu poriadne umyjeme. Potom odrežeme drevnatú časť stonky. Môžeme ju aj odlomiť, dvomi prstami nahmatáme miesto, kde končí tvrdá časť a zlomíme.
Teraz obalíme špargľu prosciuttom. Záleží na nás, či budem obalovať každý jeden kúsok (to nám ale nebude stačiť uvedené množstvo prosciutta), alebo ich zabalíme po 3 - 4 kúsky ako viazaničku. Pokvapkáme kvalitným olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou soľou, čiernym korením a môžeme aj sušeným cesnakom.
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme približne 10 -15 minút. Špargľa má byť mäkká ale chrumkavá.
Špargľu podávame napríklad so šalátom, s pečenými zemiakmi, ale taktiež ju môžeme podávať ako prílohu k panenke, či jesť ju samotnú ako predjedlo.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.