Začína sezóny šparglí. Najlepšie sú, keď ich príprava je najjednoduchšia.
![](https://kucharocka.sk/wp-content/uploads/2024/03/Brusnicovy-veniec-300x225.jpg)
Začína sezóny šparglí. Najlepšie sú, keď ich príprava je najjednoduchšia.
Špargľu poriadne umyjeme. Potom odrežeme drevnatú časť stonky. Môžeme ju aj odlomiť, dvomi prstami nahmatáme miesto, kde končí tvrdá časť a zlomíme.
Teraz obalíme špargľu prosciuttom. Záleží na nás, či budem obalovať každý jeden kúsok (to nám ale nebude stačiť uvedené množstvo prosciutta), alebo ich zabalíme po 3 - 4 kúsky ako viazaničku. Pokvapkáme kvalitným olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou soľou, čiernym korením a môžeme aj sušeným cesnakom.
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme približne 10 -15 minút. Špargľa má byť mäkká ale chrumkavá.
Špargľu podávame napríklad so šalátom, s pečenými zemiakmi, ale taktiež ju môžeme podávať ako prílohu k panenke, či jesť ju samotnú ako predjedlo.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.