Autor receptu
Kucharocka.sk
Špenátové slimáčiky s riccotou
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 30 min.
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
1 balíček baby špenátu
125 ml ricotty
2 ks lístkového cesto
2 vajcia
na dochutenie: soľ, granulovaný cesnak, mleté čierne korenie
na cesto:
1dl oleja
1 strúčik cesnaku
korenie na grilovanie
Postup prípravy
Ricottu zmiešame s vajíčkami a dochutíme podľa vašej chuti. Primiešame baby špenát. Nemusíme ho trhať, pri tepelnej úprave sa scvrkne.
Lístkové cesto vyvaľkáme a potrieme olejom, do ktorého sme namočili prepasírovaný cesnak.. Posypeme grilovacím korením a zrolujeme na pevno. nakrájame na slimáčky o hrúbke 2 - 3 cm.
Potom si pripravíme zapekaciu misku o priemere 25 - 30 cm. Vyložíme ju papierom na pečenie a začneme ukladať slimáčiky po obvode. Neukladáme ich veľmi natesno, pečením narastú. Tie, ktoré sa nám nezmestili uložíme do stredu.
Ricottovú zmes vylejeme do voľného priestoru zapekacej misky a jemne ňou potrasieme, aby sa zmes dostala všade. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 - 30 minút.