Len dve ingrediencie a skvelý dezert pre mlsný jazýček je na svete.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Srdiečka plnené čokoládou
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 16
Ingrediencie
1 lístkové cesto
50 g horkej čokolády
50 g bielej čokolády
vajce na potretie
50 g horkej čokolády
50 g bielej čokolády
vajce na potretie
Postup prípravy
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, alebo kúpime už vyvaľkané cesto. Čokoládu nalámeme na malé kocky. Položíme jednu kocku bielej a jednu horkej čokolády vedľa seba a vytvoríme si tak 8 dvojíc na polovici cesta. Druhou polovicou cesta ich prikryjeme a ozdobnými vykrajovátkami vykrojíme srdiečka, alebo iné tvary.
Plech vystelieme papierom na pečenie a naň poukladáme srdiečka. Tie na záver potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230 °C asi 15 minút, kým srdiečka nie sú zlatisté.