Tento recept je úžasne jednoduchý a neuveriteľne chutný.
Nemusíte ho robiť len na Valentína a môžete ho zmotať aj do slimáčika.

Tento recept je úžasne jednoduchý a neuveriteľne chutný.
Nemusíte ho robiť len na Valentína a môžete ho zmotať aj do slimáčika.
Ak sme nekúpili vyvaľkané cesto, tak ho vyvaľkáme na obdĺžnik na hrúbku asi 3mm. Rozdelíme na dva dlhé pásiky o šírke asi 10 -13 cm. Kraje cesta potrieme vajíčkom, aby sa dobre zlepilo po zavinutí.
Mleté mäso, syr a vajce zmiešame spolu. Ak ej treba dochutíme soľou a mletým korením. Rozdelíme sa zmes na dve polovice. Jednu rozotrieme na jedno cesto a druhú na druhé cesto. Teraz cesto zvinieme na dlhý slížik a konce dobre utlačíme.
Slížik preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Teraz ho uchopíme na oboch koncoch a začneme ho stáčať ako slimáčika smerom dnu z obidvoch strán tak, aby sme vytvorili srdce. Špic srdca, môžeme vytvarovať stlačením. Povrch potrieme vajíčkom a môžeme posypať pikantným korením alebo sezamom. Druhú časť cesta pripravíme rovnako.
Obe srdcia sa nám zmestia na jeden plech. Dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme do zlatista, približne 20 minút.
Kucharocka.sk - Copyright 2020. Všetky práva vyhradené.