Klasické sendviče vo Valentínskom prevedení. Naplniť si ich môžete podľa svojej chuti, náš recept je z tuniaka, šunky a vajíčka.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Srdiečkové sendviče
- Príprava: 15 min.
- Varenia: 5 min.
- Počet porcií: 1
Ingrediencie
9 toustových chlebíkov
2 vajcia
80 g tuniaka
1 PL jogurtu
šunka
tvrdý syr
sušené paradajky, zelenina, kečup, korčica, soľ, mleté čierne korenie
2 vajcia
80 g tuniaka
1 PL jogurtu
šunka
tvrdý syr
sušené paradajky, zelenina, kečup, korčica, soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy
Sendvičové tousty opražimé do zlatista na suchej panvici. Tuniaka zmiešame s lyžicou jogurtu a dochutíme soľou a mletým korením. Z vajíčok spravíme tenkú omeletu a rozdelíme na 4 časti o veľkosti toustového chleba
Každý sendvič sa bude skladať z troch sendvičov, ktoré vykrojíme veľkým vykrajovátkom v tvare srdca. Potom si pripravíme tri rozdielne sendviče. Jeden bude vajíčkový, na prvé srdce dáme vajíčkovú omeletu v tvare srdce, potrieme kečupom a prikryjeme chlebíkom, na ktorý dáme plátok šunky a druhú časť vajíčka. prikryjeme chlebíkom a na vrch vykrojíme zo zbytkov malé srdiečko.
Ďalší sendvič nakombinujem s vajíčkom a tuniakom. Jednu vrstvu vytvoríme s vajíčkovej omelety a na nej tuniakovej zmesi. Druhú vrstvu len z čistej tuniakovej zmesi a na vrch natrieme trochu kečupu. Na posledný chlebík vytvarujeme srdiečko z tuniakovej zmesi, pomôžeme si vykrajovátkom.
Posledný sendvič vytvoríme kombináciou syra a šunky, chlebík potrieme horčicou. Vrch sendviča ozdobíme šunkou.