Veľmi chutná, výdatná polievka, ktorú pripravíte za chvíľku.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Stredomorská rybacia polievka
- Príprava: 10 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
500 g paradajkovej pasty alebo omáčky (Základná paradajková omáčka)
450 ml rybieho vývaru
450 g bielych rýb (napr. treska, tilapia, hoki, pangasius…)
2 stredne veľké cukety
1/2 fenilku
10 ks zelených olív
bylinky: bazalka, petržlenová vňať, feniklová vňať…
Na záverečné dochutenie:
1 ČL čili pasta/chipotle pasta
450 ml rybieho vývaru
450 g bielych rýb (napr. treska, tilapia, hoki, pangasius…)
2 stredne veľké cukety
1/2 fenilku
10 ks zelených olív
bylinky: bazalka, petržlenová vňať, feniklová vňať…
Na záverečné dochutenie:
1 ČL čili pasta/chipotle pasta
Postup prípravy
Vývar a pastu zmiešame v hrnci a necháme prejsť varom. Po 3 minútkach pridáme na kúsky nakrájané cukety a na plátky nakrájaný fenikel a olivy. Povaríme ďalšie 2 minúty.
Ryby umyjeme a osušíme. Nakrájame asi na 4 cm kúsky a pridáme do polievky. Povaríme cca 3 minútky, kým nie je ryba uvarená. Varíme na miernom ohni a nemiešame príliš často. Inak sa ryba rozpadne na malé kúsky a v polievke sa "stratí". Keď je ryba uvarená, pridáme bylinky, ktoré máme radi. Bazalku, petržlenovú vňať, zelerovú vňať, ale m§žeme aj feniklovú vňať, či čerstvý tymián.
Pred podávaním vmiešame pikantnú čili pastu, množstvo podľa chuti.
TIP 1: Pripravte si Základnú paradajkovú omáčku podľa nášho receptu a pokojne si ju aj zamrazte na zimu. TIP 2: Ak ste pridali príliš čili, "ochlaďte" polievku lyžicou kyslej smotany ridanej už priamo na tanier. ㋡