Studená jahodovo melónová polievka

Ak túto polievku dáte deťom, určite neohrnú nad ňu nos a a hneď ju zjedia.

Ingrediencie

500 g jahôd
300 g červeného melónu
2 – 4 PL jogurtu
citrónová šťava, bazový sirup, mäta, štipka mletého kardamonu

Postup prípravy

Jahody dobre umyjeme, melón očistíme a zbavíme zrniečok. Všetko dobre premixujme na hladkú zmes. Pridáme pár lyžíc jogurtu, čím mnej ich dáme, tým bude chuť ovocia výraznejšia. Pridáme pár lístočkov mäty, asi lyžicu bazového sirupu (najlepšie domáceho), pár kvapiek citrónovej šťavy, štipku kardamonu a dobre premixujeme, aby sa chute spojili.

Necháme dobre vychladiť v chladničke a podávame s kúskami jahôd a lístočkami mäty. TIP: Ak chcete získať zaujímavú chuť polievky experimentujte s bylinkami, vynikajúca je aj s tymiánom. Alebo ju podávajte s kúskami proscuita, či so syrom feta.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom