Ak túto polievku dáte deťom, určite neohrnú nad ňu nos a a hneď ju zjedia.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Studená jahodovo melónová polievka
- Príprava: 15 min.
- Počet porcií: 4
Ingrediencie
500 g jahôd
300 g červeného melónu
2 – 4 PL jogurtu
citrónová šťava, bazový sirup, mäta, štipka mletého kardamonu
300 g červeného melónu
2 – 4 PL jogurtu
citrónová šťava, bazový sirup, mäta, štipka mletého kardamonu
Postup prípravy
Jahody dobre umyjeme, melón očistíme a zbavíme zrniečok. Všetko dobre premixujme na hladkú zmes. Pridáme pár lyžíc jogurtu, čím mnej ich dáme, tým bude chuť ovocia výraznejšia. Pridáme pár lístočkov mäty, asi lyžicu bazového sirupu (najlepšie domáceho), pár kvapiek citrónovej šťavy, štipku kardamonu a dobre premixujeme, aby sa chute spojili.
Necháme dobre vychladiť v chladničke a podávame s kúskami jahôd a lístočkami mäty. TIP: Ak chcete získať zaujímavú chuť polievky experimentujte s bylinkami, vynikajúca je aj s tymiánom. Alebo ju podávajte s kúskami proscuita, či so syrom feta.