Šťuka na pare

Ingrediencie

1 filet šťuky (cca 200 – 250 g)
2 stredne veľké mrkvy
2 bobkové listy
1 jarná cibuľka
10 cm zo zelenej časti póru
1 PL olivový olej
soľ, petržlenová vňať, citrón, mleté čierne korenie, čierne korenie celé, červené korenie celé, tymián

Postup prípravy

Pripravíme i marinádu z olivového oleja a asi 1 PL citrónovej šťavy. Pridáme mleté čierne korenie a soľ, najemno nakrájanú cibuľku a pár lístočkov tymiánu. Rybu necháme marinovať asi 10 - 15 minút.

Zatiaľ očistíme mrkvu a nakrájame na tenké prúžky, nakrájame zelenú časť pórku. Odrtrhneme si papier na pečenie ak, aby sa do neho dala zabaliť celá ryba. Papier namočíme do vody a vyžmýkame. Poukladáme naň pórek a mrkvu, posypeme pár guličkami korenia. Položíme na vrch rybu a uložíme na ňu bobkový list a tymián a ešte posypeme pár guličkami korenia.

Rybku zabalíme ako balíček a položíme na parák pripravený ako keď ideme robiť parené buchty. Hrniec prikryjeme a rybu naparujeme si 10 minút. Potom ju rozbalenú vložíme na 5 minút do vyhriatej rúry na 190 °C nastavenej na gril, alebo teplovzdušný gril, aby sa jemne opiekla.

Rybku podávame s pečenými zemiakmi alebo so šalátom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom