Jednoduchý, rýchly dezert. Dokážu ho pripraviť aj deti, ktoré ho milujú.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Šuhajdy
- Príprava: 20 min.
- Varenia: 15 min.
- Počet porcií: 18
Ingrediencie
200 g horkej čokolády 52%
3PL kokosový olej
½ hrnčeka arašidového masla
½ hrnčeka nasekaných orechov
½ hrnčeka náhrady kyslej smotany (kokosová kyslá smotana)
3PL kokosový olej
½ hrnčeka arašidového masla
½ hrnčeka nasekaných orechov
½ hrnčeka náhrady kyslej smotany (kokosová kyslá smotana)
Postup prípravy
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s 1 PL kokosovým olejom. Do pripravených papierových košíčkov dáme po 1 lyžici roztopenej čokolády a necháme stuhnúť.
Kým čokoláda tuhne zmiešame arašidové maslo so zvyškom kokosového oleja a posekanými orechami. Ideálne je použiť arašidy, ale aj s vlašskými je to chutné. Potom dáme po lyžičke na stuhnutú čokoládu. Znova necháme trochu ztuhnúť.
Zvyšok čokolády, ktorá nám zostala zmiešame s kyslou kokosovou smotanou a dáme po lyžičke na každý košíček. Môžeme dozdobiť čokoládovými hoblinkami, orechami, sušeným ovocím, čo má kto rád.