Jemné pečivo s tromi druhmi syra. Môžete použiť kombináciu klasickej múky a cícerovej, alebo kombináciu akú máte radi.
Autor receptu
Kucharocka.sk
Syrové motance
- Príprava: 90 min.
- Varenia: 20 min.
- Počet porcií: 16
Ingrediencie
400 g polohrubej múky
50 g cícerovej múky (nie je podmienka)
1 sušené droždie
3 dl vlažnej vody
250 g cottage cheese
30 g tvrdého syra
1 PL olivový olej olej
2 ČL soli
1 ČL cukru
syr peccorino na posypanie
50 g cícerovej múky (nie je podmienka)
1 sušené droždie
3 dl vlažnej vody
250 g cottage cheese
30 g tvrdého syra
1 PL olivový olej olej
2 ČL soli
1 ČL cukru
syr peccorino na posypanie
Postup prípravy
Obe múky, droždie, cukor zmiešame, potom pridáme soľ. Prilejeme vlažnú vodu, primiešame cottage cheese a nastrúhaný tvrdý syr. Hnetieme asi 10 minút, kým cesto nie je elastické. Konzistencia cesta má byť jemná, ale nie tekutá. Potom misku prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.
Následne cesto jemne prevaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na obdĺžniky o približnom rozmere 6 x 4 cm, Šikmo ich v strede prerežeme a protiľahlé rohy pretiahneme otvorom, aby vznikli prekrútence na každej strane. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryjeme utierkou. Necháme kysnúť ďalších 30 minút.
Rúru vyhrejeme na 230 °C a pečieme prvých 10 minút. Potom motance potrieme zmesou vody, oleja a soli. Nastrúhame na povrch syr peccorino a pečieme ďalších 10 - 15 minút na teplovzdušnom ohreve. Keď sú motance upečené do ružova vyberieme ich a znova potrieme slanou zmesou. Necháme vychladnúť a podávame.
Podávame samostatne, alebo natreté maslom a syrom, alebo ku kyslej polievke. Jednoducho sa hodia ku všetkému.