Syrové motance

Jemné pečivo s tromi druhmi syra. Môžete použiť kombináciu klasickej múky a cícerovej, alebo kombináciu akú máte radi.

Ingrediencie

400 g polohrubej múky
50 g cícerovej múky (nie je podmienka)
1 sušené droždie
3 dl vlažnej vody
250 g cottage cheese
30 g tvrdého syra
1 PL olivový olej olej
2 ČL soli
1 ČL cukru

syr peccorino na posypanie

Postup prípravy

Obe múky, droždie, cukor zmiešame, potom pridáme soľ. Prilejeme vlažnú vodu, primiešame cottage cheese a nastrúhaný tvrdý syr. Hnetieme asi 10 minút, kým cesto nie je elastické. Konzistencia cesta má byť jemná, ale nie tekutá. Potom misku prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.

Následne cesto jemne prevaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na obdĺžniky o približnom rozmere 6 x 4 cm, Šikmo ich v strede prerežeme a protiľahlé rohy pretiahneme otvorom, aby vznikli prekrútence na každej strane. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryjeme utierkou. Necháme kysnúť ďalších 30 minút.

Rúru vyhrejeme na 230 °C a pečieme prvých 10 minút. Potom motance potrieme zmesou vody, oleja a soli. Nastrúhame na povrch syr peccorino a pečieme ďalších 10 - 15 minút na teplovzdušnom ohreve. Keď sú motance upečené do ružova vyberieme ich a znova potrieme slanou zmesou. Necháme vychladnúť a podávame.

Podávame samostatne, alebo natreté maslom a syrom, alebo ku kyslej polievke. Jednoducho sa hodia ku všetkému.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom